top of page

Det viktigaste om

Epoxybehandling

Vad är en epoxybehandling/epoxygrundmålning egentligen?

Epoxibehandling syftar till att skydda skrovet från fukt. Även om gelcoaten känns och ser ut att vara helt slät så innehåller den mikroskopiska porer som suger upp vatten i glasfibern. Får vattnet stå tillräckligt länge i glasfibern så börjar den lösa upp polyestern och en luktande vätska bildas. Syns som små blåsor i gelcoaten. Trycker man hål på blåsan sipprar vätskan ut "plastpest" kallas det.

 

Ju tidigare du gör epoxybehandlingen desto bättre. En ny båt bör du helst behandla med epoxi på en gång. Epoxybehandlingen görs direkt på gelcoaten. Har du en båt som redan varit bottenmålad är det viktigt att man först skrapar bort bottenfärgen innan du behandlar med epoxi. Epoxybehandlingen behöver du bara göra en gång, därefter tvättar du botten som vanligt.

Vi hjälper gärna till med applicering av epoxygrundfärg – bottenfärgen sitter då kvar varje år och skyddar din botten till 100% från att fukt ska tränga igenom och orsaka plastpest. 
Båtsupport har arbetat länge med epoxybehandlingar.
Vi är både effektiva och arbetar alltid med ett hållbart perspektiv.  
För att du som kund ska vara så trygg som möjligt tillämpar vi ”Nöjd kundgaranti”, vilket betyder att vi inte lämnar ett utfört arbete innan det blivit godkänt av dig.

Pågående epoxybehandling båtsupport
Epoxygrundmålning-på-en-Flipper-760--med-Lefantprodukter.jpg
Pågående epoxybehandling båtsupport
Epoxybehandling före och efter
bottensanering-på-hösten-båtsupport.jpg
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page